Gå til innhold

Solaposten

I begynnelsen av hver måned sendes Solaposten ut med tilbakeblikk og planer fremover.

 

Solaposten - Mai 2013

  

Endelig er våren her og vi håper den blir både skjønn og mild.. 

  

Tilbakeblikk på april:

To nye barn har begynt på Sola i løpet av april og det ser ut til at begge har kommet godt inn i barnehage rytmen.  Vårværet har endelig kommet, og vi på Sola er mer ute nå. Noen dager har vi vært ute både på formiddagen og ettermiddagen, og dette blir det nok også mer av fremover. Sola barna koser seg veldig ute, og løper ut i gangen når vi skal begynne å kle på. Vi oppmuntrer og veileder barna i å kle på seg selv, så godt de kan. Og vi ser at fler og fler klarer dette nå. Da venter ros og kanskje en “high five”. Mestringsfølelsen og stoltheten råder når man klarer å ta på seg dressen selv. Ute huskes det, sykles og lages deilige kaker og matretter i sandkassa. De minste er ofte i sandkassa eller på huska. Mens de andre utforsker gjerne hele uteområdet.

De tre eldste har den siste tiden vært med Stor avdeling (Månen og Stjerna) på ulike aktiviteter, de har vært på kongebesøk på Skjærhalden og på Strandrydding på Skorsnesstranda. Dette er en god mulighet for dem å holde kontakten med de som har flyttet over fra Sola til Månen og også fint i forhold at de blir bedre kjent med voksne og barn før de begynner på månen til høsten. Ellers er det stor stas og få være på månen for alle barna, de trekker gjerne mot månen om døra står åpen. Nysgjerrige barn som er glad i og utforske!
Vi har også feiret to bursdagsbarn i april.

Takk for innsatsen på dugnaden – uteområdet vårt har blitt så fint!

 

Tiden fremover:

I mai venter det noen kortere uker. Og vi skal nå jobbe litt frem mot 17.mai. Vi skal lage flagg og øve oss på bla. “Brekkeropet” og vi skal øve oss på å gå i tog.
16.mai har vi egen “17.mai feiring” i barnehagen – da går vi i tog til Kjølholt og spiser pølser og is i barnehagen.
Vi skal også jobbe med og lage sild og maneter til “Vindu mot nasjonalparken” som er ute i den store gangen.
Ellers skal vi synge vårsanger og se etter vårtegn og vi satser på å få vært mye ute.
Kanskje vi får satt våre egne poteter i grønnsakshagen?

 

Publisert
03.05.2013
Sist endret
08.05.2013