Gå til innhold

Brannvernuka

Brannvernuka i barnehagen er overstått, og vi har lært mye om hva vi skal passe på, og hva vi skal passe oss for. Høydepunktet var såklart da brannbilen kom ulende inn på barnehagens parkeringsplass.

Hånddukkene Eldar og Vanja (bildet over), har vært med i alle samlinger denne uka. De har lært oss at det bare er voksne som skal bruke fyrstikker og lightere. Vi har også lært at vi kan hjelpe voksne med å huske og blåse ut stearinlys når vi forlater et rom. Hvor ringer vi hvis vi oppdager en brann? Og sist, men ikke minst; Hva gjør vi når brannalarmen går?

I det metodiske opplegget om brannvern for barnehagebarn, fulgte det med flotte tegninger vi kunne fargelegge.

Når brannalarmen ringer, er det svært viktig å vite hva man skal gjøre og hvor man skal gå. Vi hadde snakket mye om brannøvelsen på forhånd, og noen grudde seg litt til lyden fra brannklokkene. Nå vet vi hvordan alarmen høres ut, og vi har også lært at det er lurt å bruke tøfler inne sånn at vi slipper å gå ut i bare sokker. Alle var kjempeflinke og gikk rett til møteplassen på utelekeplassen.

Ukas høydepunkt var besøk av brannbilen. Den kom i full fart med sirener og blålys til barnas store fornøyelse. Alle fikk prøve å sitte inne i brannbilen, og alle som ville fikk prøve og spyle med en ekte brannslange.

Her er det Espen fra personalet som blir skumlagt.

Publisert
22.09.2014
Sist endret
14.12.2016