Gå til innhold

Barn hjelper barn

Hvert år arrangerer Brekke barnehage en "barn hjelper barn aksjon", der inntektene går til barnehagens fadderbarn Mshaer.

Brekke barnehage har et fadderbarn, Mshaer, som bor i en SOS barneby i Khartoum, Sudan. Vi har kjent Mshaer i mange år, faktisk helt fra hun bare var ett år gammel i 1998. I alle disse årene har vi fått brev med bilder og tegninger, og vi har sendt penger som barna har tjent på salg av forskjellige selvlagde produkter.

Hele måneden i forkant av aksjonen, som gjerne faller sammen med FN dagen, blir vi litt bedre kjent med hvordan det er å være barn i et land langt borte med en kultur som er ganske annerledes enn vår.

Til aksjonen lager vi produkter der vi legger vekt på bruk av lokale ressurser. Over ser dere bilde av eplesyltetøy som vi har kokt selv. Stjernebarna, de største i barnehagen, har laget etiketter og pyntet glassene med stoff. Stjerna hadde også ansvaret for salget på selve aksjonsdagen.

Alle barna på stor avdeling har også laget de tradisjonelle krydderbildene, som skal gi oss en lukt og en smak av verden. Sola, avdelingen for de minste, har laget dekorasjoner med materialer fra nærmiljøet. Månen har laget flotte lysestaker av skjell de har plukket på stranda.

Onsdag 22 oktober var alle foresatte invitert til barnehagen. Da var det fest med salg av produktene våre, pølser og hjemmebakte eplekaker akkompagnert med sjarmerende barnesang.

Vi takker for kjempebra oppmøte og bidragsvilje på aksjonsdagen vår. Totalt fikk vi inn kr 4296,-

Publisert
29.10.2014
Sist endret
14.12.2016