Gå til innhold

Aprilbrev fra Månen

Hei alle sammen!


Jeg heter, som dere sikkert har fått med dere, Bård Johnsen. Jeg bor på Vesterøy, og har jobbet mange år i en stor barnehage i Fredrikstad. Når det ble utlyst en ledig stilling ved Brekke barnehage i høst, ble fristelsen for stor. Jeg har nemlig vært innom her tidligere. I 1999 var jeg student hos Grete, og husker med stor glede hvilken fantastisk barnehage jeg syntes Brekke var, og hvor mye jeg lærte her. Jeg husker spesielt det inkluderende miljøet som omfattet både barn og voksne. Det er derfor hyggelig å oppdage at den samme gode stemningen fortatt eksisterer her på Brekke. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med trivelige og dyktige kollegaer i en barnehage der barn får lov til å være barn med alt det innebærer.


Så et lite tilbakeblikk…
I barnehagen har det stått en rugemaskin med mange egg. Vi var naturlig nok spente på om rugingen ville gi resultater, og heldigvis, det gjorde det. Syv små kyllinger hakket seg vei ut av egget, og flyttet over til et akvarium der skuelystne barn og voksne kunne hilse på og ønske velkommen til verden. Nå er ikke et lite akvarium noe blivende sted for kyllinger, så like før påske reiste de hjem til hønsegården på Botne. Barna deres har fått være med på å se liv oppstå.


Barna har laget påskepynt og sådd karse. Den fikk alle med seg hjem. Litt karse fra potta i vinduskarmen smaker ekstra godt på egg :)


Mandag i påskeuka fikk jeg være med til grillhytta for første gang. Vi pakket sekken med mat og drikke. Barna lekte overalt. Nede ved sjørøverskuta, oppe i trærne, rundt omkring i steinrøysa, med huskene, og ved bålet. Det er jo et variert terreng som gjenspeiler Hvalernaturen barna deres og vi kan utfolde oss i. Det blir mange flere turer både hit og andre steder i tiden framover.


Ruskenaksjonen står for døra, og vi skal lære om resirkulering av søppel de nærmeste ukene. Vi startet så vidt forrige tirsdag, da vi tok med tralla vår, som var full av papp, ned til returpunktet på Svanekil. Det ble en fin tur der vi både fikk øvd oss på å gå i trafikken samt på den nye ryddesangen. Vi fikk også hilst på kuene og de nesten nyfødte kalvene på gården til Hedda.


Og et blikk framover…
Rusken og miljøarbeid handler ikke bare om å levere resirkulerbart søppel til returpunktene. Vi skal også lære hvorfor vi gjør det. Hva kan vi lage av pappen, glasset og metallet vi kaster? Vi skal på strandrydding til Skorsnes den 23. april. Vi har også tenkt å få til en tur til avfallsmottaket på Sandbakken for å se hvor det blir av søppelet vi kaster. Rydde søppel i nærmiljøet skal vi også.


På kommunens nettside blir innbyggerne oppfordret til å ta vare på søppel for å levere det til Skjærgårdstjenesten. Det skal bygges ei lita hytte av resirkulerbart materiale i strandkanten på Storesand. Her har vi spurt om å få lov til å være med både på søppelsamling og hyttebygging.


De store vinduene i gangen skal bli våre vinduer mot nasjonalparken. Det skal bli Brekkes egen utstilling sett med barnas øyne. Hva som havner oppi kassene og på vinduene vet vi ikke ennå, men Vi på Månen skal starte med å lage fisker av trolldeig. Stjerna har laget reker, og skal konsentrere seg om havbunnen i første omgang. Dette blir et felles prosjekt for alle barna som kommer til å strekke seg over tid.


Asmaløy ungdomsskole har invitert oss til å komme og se Grease torsdag 11. april. Det gleder vi oss til. Det blir fire og femåringene (07 og 08 barna) som vi vurderer vil ha et utbytte av dette og som skal være med. Avreise fra barnehagen blir 9:15, og vi regner med å være tilbake ca kl 12.


18 april kommer kong Harald til Skjærhalden. Da skal vi naturligvis dit. Barnehagene er invitert til å delta med sang. Vi vet ikke mye om programmet foreløpig, bortsett fra at kongen kommer på ettermiddagen. Dere får nærmere beskjed så fort vi vet noe mer.


Jeg hadde litt trøbbel med å få lagt inn bilder i dette brevet. Derfor kommer det neste gang. Følg med ute i gangen, så henger vi opp bilder fra det vi gjør der. :)


Mvh Bård, Karin, Bjørg, Nino og Siw

Publisert
11.04.2013
Sist endret
22.04.2013