Gå til innhold

Hagen på Brekke

Hvert år i mai får  alle barna i Brekke hilse på og høre historien om Potetra og Potetrus. Etterpå er barna med på å legge Potetra og Potetrus og mange andre poteter i jorda i kjøkkenhagen vår. Her ser du bilder av det.

Så er det bare å vente og se om det kommer potetgress opp av jorda.Tenk at det kommer mange poteter fra en mor-potet! Det er rart det!

Etterpå sår barn og voksne gulrot, reddik-og sukkerertfrø i hagen.

I juni ser vi at frøene spirer og blir til små planter, og at potetgresset vokser. Se her på bildene våre.

Lurer på hva som skjer nede i jorda? Har det blitt mange poteter? Vi må vente til etter sommeren med å se hvor mange poteter det har blitt.

Se så fine små gulrot og sukkerertplanter det er blitt! Se bilder av de nye plantene.

I august og september høster vi inn både sukkererter, reddiker, poteter og gulrøtter. Barna lager mye god mat med egne råvarer. Dette er kortreist mat! Vi gleder oss til ny vår allerede.

Blomsterbedet vårt:
Barna på Sola sådde Tagetesfrø inne i april. Det ble fine små planter som vi plantet ut. Gutter og jenter var med og plantet. "Jeg elsker å plante", sa en av guttene. Han plantet minst 10 stykker! Her ser du bilder. 

Vi har også epletrær, et morelltre og en druestokk i hagen vår. Vi kan nyte av disse fra mai når de står i full blomst, og til utpå høsten når vi plukker inn og lager mye deilig syltetøy og saft. Eller når vi bare har lyst på litt munngodt.

Publisert
16.06.2011
Sist endret
29.05.2013