Gå til innhold

Strandrydding på Skorsnes

Hvaler kommune har Ruskenaksjon i disse dager. Vi i Brekke barnehage vil gjerne være med på å ta vår del av vårsjauen, så tirsdag 24 april tok vi beina fatt og la i vei til Skorsnesstranda for å rydde søppel.

På vei til Skorsnesstranda

Veien til Skorsnesstranda var lang, men solskinn, godt humør og vissheten om at vi gjorde en innsats for naturen på øya vår var motivasjon nok i seg selv. Dessuten var det mye å finne (på) langs veien.

 

Utsikt over Skorsnesstranda

Skorsnesstranda ligger idyllisk til på østsiden av Kirkeøy. Her er det mange knauser og koller som premierte med flott utsikt for de som tok seg bryet med å klatre opp.

 

Strandrydding på Skorsnesstranda

Nede på Stranda var det ikke fullt så idyllisk. I løpet av vinteren hadde det samlet seg mye søppel her. Da var det godt vi kom og fikk ryddet opp.

 

Strandrydding

De store plastsekkene var ikke lette å hanskes med i den sterke pålandsvinden, men vi greide allikevel å fylle nesten fire. De etterlot vi bak en busk slik at Skjærgårdstjenesten kan komme og hente dem.

 

Strandrydding

Også måtte det rakes litt for å være sikker på at vi hadde fått med oss alt.

 

Søppel på Skorsnesstranda, Kirkeøy

Tenk så mye griseri folk slenger fra seg på land og i vann. Sånne miljøsvin er i hvertfall ikke vi. Få det opp i sekken!

 

Råtten stubbe

Det var også andre ting å finne enn søppel. Her er en pill råtten stubbe i skogen like ved som kunne graves ut med bare hendene.

 

Råtten stubbe

Sånn ser stubben ut inni.

 

Fiskekaker til lunsj

Etter endt innsats var det tid for lunsj. Bjørg hadde grillet deilige fiskekaker som vi koste oss med før vi dro hjem.

Publisert
23.04.2013
Sist endret
21.08.2013