Gå til innhold

Fra jord til bord

På Brekke er vi heldige og har en egen grønnsakshage. Og hver høst kan vi nyte rene grønnsaker fra egen hage. Det er kortreist mat det!

Se fra fjorårets innhøsting her:Kortreist mat.pdf


JUNI 2013 : Grønnsakene trives skikkelig bra i den fine kompostjorda og barna har laget   en hel familie av fugleskremsler som passer på grønnsakene våre.

 Brekke barnehage fra jord til bord

 Nå i slutten av juni høster vi allerede litt av reddikene. Vi har deilige reddiker til lunsj hver dag. Potetriset vokser veldig fort og sukkerertene er straks klare for å begynne å klatre. Godt er det å ha en hel familie med fugleskremsler som passer på at ingen ubudne gjester forsyner seg. 

Brekke barnehage fra jord til bord


 MAI 2013: Vi ordner til kjøkkenhagen og setter poteter, sår gulrot, reddik og sukkerert.

Kompost i jorda

I disse tider er vi i full gang med å forbedre jorda med kompost. Barna deltar i arbeidet med å hente og fylle på kompost med stor iver. Når denne jobben er ferdig skal barna sette poteter, så gulrot, reddik-og sukkerertfrø i hagen.

 

Mark i kompostjorda

I kompostjorda er det mange mark. De graver i jorda sånn at den blir luftig og lett, og da blir det bra for potetene å vokse.

 

Potetra og Poterus

Her er Potetra og Potetrus, mor -og farpotetene. De fortalte oss at komposten vi har hatt i jorda er finfin mat for dem. Vi lærte også at håret de har på hodet egentlig heter groer.

Etterhvert vil vi få se potetris vokse opp av jorda, og det bruker Potetra og Potetrus til å hente lys og varme fra sola. Potetra og Potetrus ønsker seg mange barn, og det håper vi at de får.

 

Potetsetting

Rennene er hyppet opp, og alt klart for at Potetra, Potetrus og alle vennene deres skal få et godt og fruktbart liv i potetsenga.

 

Poteter

Alle hjalp til med å sette potetene.

 

Potetåker

Så ble potetene bredd over med ei dyne av jord. Nå er det bare å vente på potetbarna, men først må vi holde utkikk etter potetriset.

 

Så etter ca to ukers ventetid kunne vi se de første bladene fra det første potetriset stikke opp av jorda og strekke seg mot sola.

Publisert
19.05.2013
Sist endret
23.05.2014