Gå til innhold

Nasjonaldag på Brekke

16.mai var det øvelse til den store dagen i Brekke barnehage. På forhånd hadde vi malt flagg, sunget 17.mai sanger og lært Brekkeropet. Toget gikk fra barnehagen, ned til Kjølholt og tilbake.

På en sånn dag, som var årets første ordentlige varme, var det ikke bare i lufta sommerfuglene flakset omkring. De hadde også funnet veien til mange spente mager. Vi skulle jo tross alt feire Norges bursdag.

Nasjonaldag

Alle gledet seg til å gå i tog. Sola, avdelingen for de minste, skulle kjøre med "bussen" sin. Småbarna hadde store forventninger og satt klare med brede smil og høy flaggføring.

 

Nasjonaldag

Oppstillingen var unnagjort på et blunk, og  barnas flagg farget toget i rødt, hvitt og blått. De største barna gikk først, og byttet på å holde faneduskene. I barnehagen har vi et eget"17.mai tau", og det var kjekt å ha når vi skulle gå på traffikert vei.

 

Nasjonaldag

Så gikk det lille toget vårt avgårde. "Tenk at nå er dagen her", "Brekke barnehage det er vi" og "hipp hipp heisann hurra", sang og ropte vi akkompagnert av Gardemusikken som for anledningen var plassert i ei vogn.

Publikum, sangfugler i trærne og en saueflokk ute på jordet, fulgte ivrig med og lurte nok på hva som forgikk der vi kom og brøt roen som vanligvis hersker her.

Nasjonaldag

Tilbake i barnehagen vanket det pølser og is, og det var nok dagens høydepunkt skal vi tro den gode stemningen rundt bordet. Nå er vi klare for det store toget og en skikkelig fest på Skjærhalden i morgen.

Vi ønsker alle en flott 17.mai og en god pinse.

GRATULERER MED DAGEN!

Publisert
16.05.2013
Sist endret
21.08.2013