Gå til innhold

Livet i oktober

I oktober har vi på Marihøna vært opptatt av solidaritetesaksjonen gjennom Forut. Vi har også hatt en fin måned med mange turer i skogen.

Hvert år deltar vi i Asmaløy barnehage i solidaritetsaksjon gjennom Forut. I år har tema vært Nepal. Vi har sett filmer, sunget sanger og lest historier. Barna syntes det var spennende å høre historien om den avskyelige snømannen Yeti, så derfor bestemte vi oss for å male vårt eget fjell med mange Yetier.

 Vårt fokusområde i førmatematikk har vært måling. Det fikk vi bruk for når vi skulle bake kake og lage grønnsaks-suppe som vi skulle selge på Forut-aksjonen. Vi måtte telle antall kopper og skjeer med ulike ingredienser i kaka, og vi telte hvor mange grønnsaker vi hadde i suppa. Vi snakket også om lange og korte grønnsaker, og om hvilken farge de hadde. Til slutt ble alle bittesmå biter.

Vi har også vært på tur i skogen og målt pinner. Barna er veldig opptatt av å ha med pinner hjem. Vi snakket om at å gå på tur med lange pinner kan være skummelt, og at de pinnene vi skal ha med må være så korte at vi kan legge de i sekken.

 

I løpet av oktober har vi også vært så heldige å oppleve to fantastiske konserter. Først fikk vi besøk av Klassiske Tobben og Jazzbamsen Kurt. De tok oss med på en spennende musikkreise. Vi fikk høre trombone og slagverk, sekkepipe og spill på hageslange.

Den andre konserten handlet om "Den magiske strengen". Her fikk vi gjennom fortelling og vakre toner være med på en eventyrlig reise til månen.

Publisert
01.11.2016
Sist endret
01.11.2016