Gå til innhold

Livet i mars

I mars har vi hatt besøk av bamsedoktoren og vært på turer i nærområdet. Vi har også startet med forskergrupper. I disse gruppene holder vi på med ulike realfagsaktiviteter.

I begynnelsen av mars hadde vi besøk av bamsedoktoren. Da fikk alle barna ha med seg en kosebamse som ble undersøkt av doktoren. De fikk plaster, bandasje og medisiner av helsesøster. Noen av bamsene var litt spente, så det var godt å holde barnet sitt i hånden.

Vi har også kost oss på turer i skogen og til gården på Lie. Her så vi kalver og vi hilste på kuene. De sto lenge og så på oss mens de spiste maten sin. Lurer på hva de tenkte på?

Forskergruppene har hatt to aktiviteter i mars. Den første var at vi blandet maisennamel og vann. Det var spennende å se hvordan massen ble. Når vi slo på den var den hardt, mens når vi holdt den i handa "smeltet" den. Noen av barna syntes det var klissete å ta på, mens andre syntes det var morsom å la den renne mellom fingrene eller å la handa synke ned i massen.

Den andre aktiviteten var å måle pH-verdi med bruk av rødkålsaft som indikator. Barna fikk bruke pipette og vi blandet rødkålsaft med Zalo, vaskepulver, klorin, sitronsyre, eddik, olje, og natron. Vi brukte skalaen for å finne ut hva som var syre og base.

 

 

Publisert
21.03.2017
Sist endret
28.03.2017