Gå til innhold

Livet i januar

I januar har vi vært opptatt av snø og is, matematiske former og antall.

Det kom endelig et lite snøfall. Det var ikke mye, men nok til at vi kunne skli litt ekstra på skaterampen og forske litt på snø.

 

Vi lagde en stor snøball, som vi tok med tilbake til barnehagen. Etter lunsj tok vi med oss snøballen inn. Vi dryppet farge og vann på den og studerte hva som skjedde.

Det var spennende å se hvordan fargen fløt utover i snøen, og at man kunne lage hull ved hjelp av vann.

En annen dag gikk vi tur i skogen da vi oppdaget at vanndammene var blitt til is. Det satt fast en pinne i isen, og vi prøvde å få den løs, men den satt bom fast.

Det var også veldig gøy å ake på isen på fjellet.

Vi har også hatt fokus på eventyr denne måneden. Vi har brukt konkreter, og fortalt historien om Skinnvotten og Pannekaka. Barna er veldig engasjerte, de har lært seg navnene på flere av dyrene, og er opptatt av å telle.

De er også opptatt av vennskap, og at dyrene er så snille å dele plass i votten.

Når det gjelder førmatematikk har vi også vært opptatt av å telle. Vi har spillt buss-spillet og andre spill hvor man skal telle. Barna har blitt flinke til å vente på tur, og det er mange som kan tallrekken helt til ti.

Anita har også hatt to oppgaver fra studiene som handlet om geometriske figurer og sortering. I den første oppgaven skulle vi finne trekanter og firkanter ute i barnehagen. Barna hjalp ivrig til, og vi fant mange figurer. Vi fant også sirkel og halvsirkel.

I sorteringsoppgaven ble barna delt i smågrupper. Her skulle de sortere geometriske figurer, bamser, dyr og biler. Barna var veldig ivrige, og måtte snakke sammen og bli enige om hvordan de skulle løse oppgaven. Flinke barn som visste stor forståelse for hvordan man kan sortere på ulike måter,

 

 

Publisert
31.01.2017
Sist endret
31.01.2017