Gå til innhold

Eventyrstund

Vi la et teppe ut på gulvet og inviterte barna til en eventyrstund.

Torsdag 12 januar hadde Knøttene og Marihøna 2014 barna eventyrstund.

Vi samlet oss på Marihøna og hadde med oss det flotte, runde, blå teppet fra avdelingen Knøttene. Vi la teppet ut på gulvet og inviterte barna til en eventyrstund.

Vi bad barna om å sette seg på det runde teppet i en sirkel. Det er ikke alltid enkelt å sette seg i en sirkel, men tilslutt klarte vi det. Vi startet eventyrstunden med noen sanger først :

  • " God morn alle sammen".
  • " Mandag tirsdag klapp klapp klapp".

Så telte vi hvert enkelt barn som satt i sirkelen. Barna måtte også være med å telle. Dette er en fin måte for innføring av matematiske begreper.

Barna var rolige og satt spente og forventningsfulle på hva som skulle skje videre. Jeg hadde en tøy-pose med rekvisittene til eventyret. Jeg tok ut en og en ting fra posen og lot barna benevne de forskjellige gjenstandene. Hvis de ikke kunne navnet, så fortalte jeg barna hva de het.

Etter å ha tatt ut alle gjenstandene av posen, begynte jeg å visualisere eventyret om " Den lille skilpaddebabyen". Barna fulgte veldig godt med og strålte av glede da eventyret endte godt.

Så snakket vi om noen ord fra eventyret. Vi visualiserte begrepene :

  • Sove - Være våken
  • Liten - Stor
  • Å være redd - Å være trygg
  • Våt - Tørr

Vi avsluttet eventyrstunden med sanger barna hadde lyst til å synge. Etter dette kunne de velge forskjellige aktiviteter, eller de kunne leke på avdelingen.

 

 

 

Publisert
18.01.2017
Sist endret
18.01.2017