Gå til innhold

Språkreise i skogen

Torsdag 26 januar så vi på værmeldingen at det skulle være sol hele dagen.

Torsdag så vi på værmeldingen at det skulle være sol hele dagen. Vi bestemte oss for å ta med barna på en litt lengre tur enn til grillhytta. Vi gikk til Taulia.

På vei til Taulia ser et barn en diger stein. Den ble plutselig til en bjørn. Et annet barn sa : "Jeg så en bjørn ". Da vi kom til Taulia roper et barn, og peker mot et bestemt sted : " Se løve! " Vi var plutselig omringet av ville dyr.

Noen av barna ser på bakken, peker, og tar opp noe som er mykt : " Egg "! Nå er det flere barn som tar opp dette og sier : " Egg "! Jeg sier til dem : " Det er mose ". Så begynte barna å si " mose ". Et nytt ord for mange av dem.

Så plukker et barn en barnål fra et lite tre og sier : " Egg ". "Å", sier jeg. Så sier jeg : " Det er en barnål ". Da begynner flere av barna å gå til det lille treet og plukker flere nåler. Barna kommer til meg og gir meg barnålene og de sier : " Barnål ".  Enda et nytt ord. Jeg måtte tilslutt hente en pose for å samle alle barnålene. Et lite barnålprosjekt var satt igang.

Noen av barna pekte opp i et høyt tre. Oppe mellom greinene satt en liten fugl og sang : "tu tu tuu, tu tu tuu, tu tu tuu". Et av barna begynte : "ko ko, ko ko, ko ko". Det er jo gjøken det, men fuglen vår var nok ikke en gjøk. På neste skogstur må vi finne ut hva slags navn de forskjellige fuglene har.

Barna lekte fint sammen. Det var gøy å skli ned og klatre opp store steiner/lite fjell, finne pinner, slå mot fjellet, trekke ned grener fra trær og gynge på dem.

Vi hadde med oss mat og drikke. Det var en stille stund under måltidet, for barna var både sultne og tørste.

Gøy å klatre opp denne store steinen som også var en "bjørn".

"Se løve"

To gode venner som sier "hei" tilhverandre.

Hun ønsket å klatre opp det høye treet!

Egg som var mose!

Her finner de noe!

Barnålprosjekt.

 

 

 

Publisert
01.02.2017
Sist endret
01.02.2017