Gå til innhold

Pepperkakebaking

Da barna fikk høre at de skulle bake, strålte de av glede og entusiasme.

 Da Knøttene fikk høre at de skulle bake, strålte de av glede og entusiasme. De smilte og ruslet rundt, visste ikke hvor de skulle gå. Vi sa til dem at vi først måtte vaske hender - og det gjorde vi. Så gikk vi til fellesrommet der det store kjøkkenet er.

Barna gikk rett bort til bordet og klatret opp stolene - klare til baking. Men først måtte vi vente på barna fra Marihøna(2014). Vi samlet dem på gulvet og sang en "kakebakesang". "Bake, bake kake til mamma kommer... ". Det var gøy å synge. Så kom Marihøna-barna, og de fikk også synge "kakebakesangen" først. Så gikk de rett til bordet og satte seg sammen med Knøttene.

Alle barna hadde fått hver sin lille klump med pepperkakedeig som de så kjevlet ut. Etter å ha kjevlet, fikk de noen former, en kniv til hjelp og så var det bare å sette i gang å fantasere fram figurene de ønsket å steke. Mens tillagingen pågikk var det godt å få smake litt på deigen. Det er like godt hver gang... Noen glemte helt å bake. Det ble mange fine pepperkake-figurer.

 

 

 

 

Publisert
05.12.2016
Sist endret
11.01.2017