Gå til innhold

Vi besøker skogen vår

Da vi kom til fuglekassa, stoppet vi opp.

Torsdag var det tunge skyer. Kanskje kommer det regn? Vi samlet barna foran porten og tok den vanlige opptellingen. Vi forberedte dem om at vi skulle se etter fuglekassa vår, leke i Grillhytta og tilslutt skulle vi besøke maurtua vår.

Da vi kom til fuglekassa, stoppet vi opp, var helt stille, og så lyttet vi etter lyder inne fra kassa. Alt var stille. Det var ingen der inne. Ved siden av fuglekassa sto et stort tre. Et av barna oppdaget et stort hull nederst i stammen. Hvem var det som hadde lagd dette hullet? Vi oppdaget flere hull på dette treet. En voksen sa det måtte være hakkespetten som lagde hullene. Inni dette store hullet, var det mange maur i arbeid. Bakken rundt hullet var dekket av noe som så ut som den aller fineste sagflis. Skogsmaur er ikke tretyggere, så her må andre ha vært i arbeid.

Vi gikk videre til Grillhytta. Rundt Grillhytta ligger det flere fjellknauser i forskjellige størrelser. Når du er barn må du klatre. Det gjorde våre små. Barna hjalp hverandre opp. De sa : "hjelp meg, hjelp meg".

Foran Grillhytta ligger en stor stein. Den er et klatrefjell. Noen av barna klatret helt opp til toppen ved hjelp av et tau som henger der. Da de hadde kommet opp på toppen, begynte de å framføre sanger for oss små som sto ved foten av fjellet. Barna diktet opp nye sanger.

På veien tilbake skulle vi gå forbi maurtua vår. Plutselig begynte et barn å løpe, så begynte flere barn å løpe og snart var vi i barnehagen. Vi får hilse på maurene våre en annen gang.

 

 

Publisert
04.04.2017
Sist endret
04.04.2017