Gå til innhold

Tur til Grevlinghiet

Barna var stolte over å kunne bære sine egne ryggsekker, nå var de klare for nye oppdagelser.

På turdagen vår idag var barna stolte over å kunne bære sine ryggsekker. " Min sekk!, Min sekk!" Det er best å ikke ta feil av sekkene! Barna vil gjerne selv ta på seg sekken og reimene. Vi hjelper dem selvfølgelig når de trenger hjelp.

Berit hadde kjøpt meiseboller som vi hang opp i treet. Nå blir det spennende å se hvike fugler som kommer for å spise.

Vi ber barna om å stille opp ved porten. Barna er med og teller hvor mange som er tilstede. Så gikk turen til Grevlinghiet. Det er litt vanskeligere å gå til Grevlinghiet enn til Grillhytta. Det var lagt noen planker over et vått område. Der måtte barna balansere seg over. Stien er ikke så tydelig å se, så her må vi lete oss frem.

På vei til Grevlinghiet så Berit et rådyr som løp tvers over stien. Berit forklarer barna at hun så et rådyr. Barna blir veldig nysgjerrige. Når vi kommer til Grevlinghiet sier et barn til meg : " Jeg så en eg", og peker innover i skogen. Jeg spør om det var en elg? " Ja", svarer barnet. Noen av barna ville se i kikkerten igjen. De sier : " Få prøve kikkert". Vi prøver å se om vi kan få øye på en elg eller et rådyr. Barna finner et lite fjell som de aker nedover. Det var veldig gøy å ake. Det var ganske surt ute denne torsdagen. vi valgte å spise inne i barnehagen.

Under måltidet hadde barna fine samtaler. Samtaler som : " Hade Mali ". Hade Inea! " Så skåler de med melkekoppene og sier : " Skål " og ler. Plutselig sier et barn " Rappo ". Så sier noen andre barn : Rappo, ingen rapping ". Barna ler og får en fin spisestund.

Publisert
15.02.2017
Sist endret
15.02.2017