Gå til innhold

På leting etter fuglene

Sist gang vi var på tur, var det flere barn som oppdaget fuglene.

Sist gang vi var på tur, var det flere barn som oppdaget fuglene og sa : "fugl, fugl". Barna var svært opptatt av dem. Jeg bestemte meg for at vår neste tur skulle være å lete etter våre fugler.

Torsdag 2. februar tok vi med oss en kikkert. Vi samlet barna ved porten og forklarte dem at vi har med en kikkert. Denne skulle alle sammen prøve når vi går lengre innover i skogen. Barna ville allerede prøve. Noen sa : " få kikkert".

Vi gikk sakte og stille innover skogen, da vi plutselig hører fuglekvitter. Vi lærte barna å forme hendene som en skål bak ørene og lytte etter hvor fuglesangen kom fra. Fuglene var rett over oss men vi så dem ikke.

  Vi fant et tre med en fuglekasse. Barna står under treet og peker mot kassen. Vi forteller dem at det er en fuglekasse. Her kan fuglene ha sitt rede. Der inne kan de legge egg.

Så går vi videre innover i skogen. Berit tar frem kikkerten og speider etter fuglene. Barna flokker seg rundt og ville nå endelig få prøve kikkerten. Når du ser i en kikkert er det for at alt skal komme nærmere. Hvis du snur kikkerten blir alt langt borte. Det er ikke så lett for våre små å se ordentlig inn i en kikkert. Den er ikke tilpasset barneøyne.

Mens vi går stien vår, blir trær som ligger på bakken til hest eller sau. Barna må jo ri på dem.

Vi fant potetgull på stien. Barna pekte og var nysgjerrige på dette, for det er ikke vanlig å se potetgull i skogen vår. Noen av barna oppdaget det lille barnåltreet vårt. Da sa et av barna : "Barnål". Hurra de husket navnet! De løp bort til treet og plukket barnål og kom bort til meg med dem.

 

Publisert
08.02.2017
Sist endret
08.02.2017