Gå til innhold

Livet i oktober

I oktober har vi hatt vennskap og solidaritet som tema. Vi har brukt FORUT sitt undervisningsmateriell og tilpasset det til Klubben. Iår var det de samme barna som ifjor som vi skulle følge. Spennende å se hvordan de har det, og om det har skjedd noe nytt

Vi har fulgt barna Puspa og Anjali som bor på et hjem for jenter og Biswas og Nichal som bor på små bondegårder med familien sin. Vi har snakket om at det er forskjellige måter å bo på og sammensetninger av familier. Ord som stefar/stemor og fostermor/fosterfar har dukket opp, og Klubb barna har hatt gode forklaringer for hverandre. Siden i fjor har det skjedd store forandringer i landsbyen "vår" i Nepal, det har nemlig vært et stort jordskjelv der. Barna vi kjenner bor derfor i telt på utsiden av hjemmene sine. Pengene vi har samlet inn på FORUT dagen skal gå til gjenoppbygging, slk at de alle skal få et trygt sted å bo. Vi har sett filmer og lest historier fra hverdagen i Nepal, samt Nepalske eventyr. Vi har også blitt kjent med mat fra Nepal som ikke var ukjent mat for oss, men kanskje sammensetningen. Det at de lager mat på bål er jo noe vi på Klubben også gjør ofte.

 

Ute ved Grillhytta har vi hatt spikkeskole, og nå har samtlige Klubb barn fått bestått. Spikkebeviset som skal henge på sekken er like om hjørnet.

De som ikke har for vane med å være på hummerfangst av oss, har lært alt som er verdt å vite om det av de som driver med det nå i oktober. Leken innenfor gjerde i barnehagen har stort sett handlet om dette for mange ivrige hummerfiskere.

Månedens langtur gikk til Døvika. Der oppdaget vi en klove i fjellet og et passe bratt fjell som vi ikke hardde sett før. Omtrent hele oppholdet på Døvika ble brukt til klatring.

 

Vi driver å samler naturmaterialer, og på vår vandring etter kastanjer hørte vi uvanlig mye lyder fra kuene på Lie. Det måtte vi undersøke. De på gården kunne fortelle at det akkurat hadde vært en bil og hentet hankalvene på gården. De skulle til Trysil. Lyden fra kuene var mammaene som savnet ungene sine, stakkars. Kanskje det hjalp litt med besøk fra oss?

Publisert
03.11.2015
Sist endret
28.06.2016

Kontaktinformasjon


Konstituert virksomhetsleder: 
Janne Baltzersen

Rødsveien 30
1684 Vesterøy
Tlf: 92 45 61 44

Virksomhetsleder: 92 45 61 44
Knøttene: 90 25 32 47
Marihøna: 90 28 18 15
Muslingen: 48 99 14 62
Åpen barnehage: 95 88 37 22

Åpningstid: 06.45 - 17.00

Postadresse:
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

 

Årsplan Asmaløy barnehage 2017-2018 med kalender

 Du finner oss her