Gå til innhold

Skolens nærområde

Åttekanten skole ligger på Vesterøy midtveis mellom Bratte Bakke og Utgårdskilen. I Utgårdskilen finner vi den største fiskerhavna i Øst-Norge

Det er kort vei til spennende og varierte uteområder. Skog og knauser preger naturen rundt skolen og blir flittig brukt av elever på alle trinn. Det kort vei til sjøen, noe vi selvsagt benytter oss av. Når det er snø om vinteren, er aking i Skrevarhella en yndet aktivitet. Ikke alle skoler har en så flott akebakke!  Skolegården har også en populær ballbinge, her vil man nesten alltid finne unger i aktivitet.

1. og 2.trinn har uteskole hver onsdag. Ofte går turen til Viselkasa. Viselkasa ligger ca 30 minutters gange fra skolen, her renner en fin,  liten bekk og om våren vokser det blåveis og hvitveis her. Like ved har skolen flere fuglekasser.

Ca. 3 km fra skolen finner vi Tangane, et naturskjønt område helt ute i havgapet. Her ligger flere kjente badeplasser som Guttormsvauen og Kuvauen. Hit legger vi undervisning og turer både vår og høst. En fast aktivitet på våren er strandrydding.

 

Publisert
03.10.2012
Sist endret
20.03.2017