Gå til innhold

Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark

Ytre Hvaler nasjonalpark har eget besøkssenter som ble offisielt åpnet 09.09.09, samtidig med den offisielle åpningen av Ytre Hvaler nasjonalpark og Kosterhavets nationalpark i Sverige. Senteret ligger i 3. etasje i Kornmagasinet, med flott utsikt over Europas første marine nasjonalpark.

Visste du at verdens største innenskjærs korallrev er å finne i Ytre Hvaler nasjonalpark? På senteret kan du lære om naturen i nasjonalparken. Her finner du utstilling med tekst og bilder, eksempler på forekomster fra naturen i nasjonalparken og bildeframvisning på skjermer. I tillegg kan du også oppleve livet i nasjonalparkene på en enda mer fascinerende måte. Bli med på en 17 minutters reise over og under vann - se det spektakulære bildespillet på storskjerm. I Lilleputtsenteret i havnen finnes det også et utendørs akvarium som gir et lite innblikk i livet under havoverflaten.

Senteret er Norges 15. autoriserte besøkssenter, og har som mål å bedre forståelsen for kystens verdier. Senteret ønsker å bidra til kunnskap og forskning, og vil være et naturlig knutepunkt for ulike interessegrupper i nasjonalparken. 

Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark er gratis og åpent for alle!

Se her for flere opplevelser i nasjonalparken.

Publisert
10.08.2010
Sist endret
27.04.2018
Publisert av
Elin Oktavia Bankerød

Kontaktinformasjon

Senterleder: Thomas Holmen Olsen

othh@hvaler.kommune.no

Mob.: 993 78 211  

 

Åpningstider:

Mandag - fredag      10:00 - 15:00
Lørdag - søndag 10:00 - 16:00

 

Grupper kan avtale besøk utenom åpningstid.

Praktisk informasjon