Vinmonopolet - Hvalers første miljøfyrtårnbedrift

Torsdag 27. september ble Vinmonopolet sertifisert som miljøfyrtårnbedrift, som den første bedriften i Hvaler kommune.

Det stilles krav til en systematisk tankegang rundt miljø og arbeidsforhold for å få denne utmerkelsen, og Vinmonopolet har gjennom denne tildelingen bekreftet at de følger den planen som er krevd for slike bedrifter. Kravene som stilles er blant andre;

• Dokumentere årlig forbedring av prestasjoner i miljørapportene. Det bestyr at det ikke er tilstrekkelig å holde nivået, man bedriften skal hele tiden ta sikte på å bli bedre.
  • CO2 utslippene i forhold til transport er spesifisert på et lavt nivå; 130 g/km.
  • Det skal kildesorteres avfall.
  • Det skal foreligge returordninger på blant annet tonerkassetter og annet avfall som krever etterbehandling.
  • Det skal fokuseres på å benytte lavenergibelysning.
  • I tillegg stilles det en rekke krav i forhold til HMS og arbeidsmiljø, blant annet at det skal avholdes medarbeidersamtaler og at disse skal etterleves.

Kort oppsummert har Vinmonopolet gjort en svært god jobb som de nå er anerkjent for. Hvaler kommune gratulerer med utmerkelsen.

27.09.2012
22.07.2016