Utdeling av X-pris ved Hvaler ungdomsskole

Årets kritiker, Bernhard Ellefsen, deler ut pris i ungdomsklubben ved Hvalerhallen fredag 6. mars kl. 13.30

For noen år tilbake startet norskseksjonen ved skolen opp et arbeid som skulle heve statusen til norskfaget, og sette fokus på skriving og kvalitet i tekst. Vi ville at gode tekster skrevet ved skolen skulle få oppmerksomhet, og være til inspirasjon for andre elever.

Dette har fungert! Elevene har blitt mye mer motiverte for å skrive gode tekster, fordi tekstene faktisk blir lest og sett. Man kan til og med vinne pris på et stilig show (elever som programledere, film som presenterer de nominerte, opplesing av utdrag og  skoleband).

Utvelgelsesprosess for å kåre vinnere:
-lærere plukker ut gode tekster på hvert trinn
-elever velger blant tekstene ved hjelp av kriterier for kvalitet
-ekstern jury velger en vinner på hvert trinn

Bernard Ellefsen ble kåret til årets litteraturkritiker i 2014, og i år er det han som  er ekstern jury og som deler ut X-prisene ved Hvaler ungdomsskole.

Du kan lese mer her:

27.02.2015