Ungdommens Kulturmønstring: Hvalers Andreas Sandvik skal videre til Trondheim

Ungdommens Kulturmønstring er et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk.

Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Det ble lagt ned en stor jobb av deb tre ungdommene, Rolf-Jonas R Kristiansen, Aleksander Olsen og Andreas B Sandvik, samt personalet i Fritidsklubben for å få til UKM på Hvaler.

Les mer om utnevnelsen her

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Noen får også mulighet til å representere UKM som ambassadører utenfor landets grenser.

25.05.2012