Foto: Harald Lien

Ungdommens Kulturmønstring - Bli med!

Lørdag 7. mars er det igjen duket for UKM på Hvaler. Her er det mulighet til å delta med kunst og kulturuttrykk.

Det kan være filmer, utstillinger (foto, malerier, prosjekter, kunstgjenstander), sceneinnslag (dans, musikk, teater), litteratur (dikt, noveller, andre sjangere), matlaging, konferansier, sceneteknikk. Med andre ord er det lov å delta med alt som kan vises frem på og rundt en scene – alle innslag er ønskelig.

I år har er UKM 30 år, og UKM Norge satser på rekordstor deltakelse i år! Det er noe vi også ønsker å henge oss på, og håper på mange deltakere og uttrykk i vår lokale mønstring!

UKM er et nettverk av små lokale festivaler. Hver kommune kan sende kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Videre sende hvert fylke deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. UKM er ingen konkurranse , og utvelgelsen fra juryen skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet og de utvalgte deltakeren skal speile bredden i den lokale mønstringen. Det er ingen andre premier for å gå videre, men deltakerne får mulighet til å stå på en enda større scene, vise frem sine kulturelle uttrykk for et bredere publikum, og ikke minst treffe flere ungdommer fra andre steder i fylket eller landet.

Dette arrangementet er en viktig del av ungdommens kulturliv på Hvaler, og vi håper vi kan få lov til å utfordre dere til å oppfordre ungdommene dere omgås til å melde seg på årets UKM. Enten det er med musikkutrykk, ulike kunstprosjekter de har deltatt i, fotografier eller filmer som er laget i forbindelse med skolearbeid eller fritid, litteratur som er produsert eller andre uttrykk som kan vises frem.

Mer informasjon på UKMs nettside.

20.01.2015