Tøm møkka ved Tordenskjoldbukta på Hvaler

Prosjektet Hav møter Land gir en flytende tømmestasjon for båtlatriner til båtturister og fastboende på Hvaler i Østfold.

– Vil vil gjøre det enkelt for båtfolk å holde badevann og viker rene. Alle ønsker fine rekreasjonsområder med rent vann, uten skitt og dopapir flytende i havet. Derfor er en slik tømmestasjon viktig å ha her hvor båtfolk ferdes, sier Thomas Hartung i prosjektet Hav møter Land.

Hav møter Land er et skandinavisk samarbeidsprosjekt, som jobber med kunnskapsoverføring, klima, vann og samfunnsplanlegging. Miljøvennlig båtliv er en viktig del av prosjektet.

I Hvaler kommune takker ordfører Eivind Borge for gaven og ønsker tømmestasjonen velkommen.

– Vi er svært opptatt av det marine miljøet rundt Hvaler og vil oppfordre alle til å benytte denne nye tømmestasjonen og de andre tømmestasjonene vi har vi kommunen vår, sier Borge.

Den nye tømmestasjonen på Hvaler er plassert i Tordenskjoldbukta ved Nordre Sandøy. Den er plassert i umiddelbar nærhet til Ytre Hvaler nasjonalpark. Innenfor grensene til nasjonalparken er det totalforbud mot å tømme latrinene direkte i sjøen. I Tordenskjoldbukta står Hav møter Land-tømmestasjonen sammen med en tømmestasjon for søppel.

Det finnes også en tømmestasjon for latrineavfall på gjestebrygga på Skjærhalden.

25.06.2013