Tilgjengelig friluftsliv for alle: Ny tursti og rasteplass for bevegelseshemmede på Åsebu

Turstien og rasteplassen er del av det interregionale prosejktet "Tilgjengelig friluftsliv" hvor kommuner i Norge og Sverige samarbeider om hvordan flere naturområder kan tilgjengeliggjøres for flere.

Tirsdag 5. juni ble den nye tilrettelagte og tilgjengelige turstien og rasteplassen innviet av avdelingen for Plan og Miljø på Åsebu på Asmaløy. Medarbeiderne hadde i dagens anledning med rullestoler, rullatorer og annet utstyr for grundig gjennomprøving av de nye fasilitetene.

I vinter har Hvaler kommune anlagt to nye handikapparkeringsplasser og i løpet av våren har den nye turstien med tilhørende rasteplass blitt ferdig.

Turstien går fra parkeringsplassen på Åsebu på Asmaløy ned mot vannet. Stien er markert på kartet på oppslagstavlen.

Stien ender ved sundet mellom Asmaløy og Spjærøy hvor det er fin utsikt og en godt tilrettelagt rasteplass for gjester med rullatorer og rullestoler.

Flere bilder på kommunens Facebookside

06.06.2012