Gå til innhold

First Lego League på Inspiria i Sarpsborg

Hvaler ungdomsskole deltok 8.11 i First Lego League på Inspiria i Sarpsborg

 Vi stilte med to lag med elever fra valgfaget «Teknologi i praksis»; Teknogeeks og Legobricks.

Vi er kjempestolte av elevene våre, hvor det ene laget vant robotkonkurransen og det andre ble blant  de tre beste i kategoriene forskning, teknologi og dermed nominert som et av tre lag  til Lego League champions.

 

FIRST LEGO League er et prosjekt for aldersgruppen 10-16 år (5.- 10.klasse). Prosjektperioden varer inntil 8 uker , alle påmeldte lag mottar et «oppdrag» på samme dato over hele verden og den avsluttes med at lagene viser fram resultatet av arbeidet sitt på en regional FIRST LEGO League-turnering. I tillegg til de regionale turneringene arrangeres så en Skandinavisk finale 3 uker senere og 2 årlige internasjonale turneringer;  World Festival og FIRST LEGO League Open Championship. 


Prosjektet er tverrfaglig med hovedvekt på naturfag, norsk og matematikk. FLL er delt inn i tre hovedområder;  forskning, teknologi  og markedsføring., samt samarbeid og robotkjøring og lagene bedømmes i alle kategoriene av en lokal jury etter gitte vurderingskriterier. Oppdraget i år het  «World class» - Hvordan underviser vi i fremtiden? Hvordan ønsker elevene å tilegne seg kunnskap og hvor kan dette finne sted? FLL lagene forsket på dette og presenterte så for juryen om de metoder som de ønsker å lære på i fremtiden.

Publisert
18.11.2014
Sist endret
24.05.2018

Kontaktinformasjon


Kontakt
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no 
Chat med servicetorget

Facebook 

Hvaler kommune på Facebook

Abonner på nyheter 
Abonner på driftsmeldinger