Strandryddedagen

Det «vrimlet» av frivillige strandryddere på Hvaler lørdag 9.mai

11 ungdommer fra Grønn Ungdom Østfold og FIVH ryddet den belastede nasjonalpark-stranda på Seilø, i Fredagshølet, som ble mye medieomtalt for et par uker siden. 15 storsekker (som Nordic Paper sponset)står nå på stranda for henting! Skjærgårdstjenesten bisto med undertegnede og båt, og vi nedla til sammen ett ukesverk for å fjerne all plasten! Fremdeles kan det nok likevel finplukkes der.

På Vadholmen ytterst på Asmaløy har 5 glade damer samlet 26 sekker og diverse gjenstander. De spør om de kan fortsette å rydde gjennom sommeren!

Langs Løperen på Kirkøysiden har en gruppe under ledelse av naturveilederen i SNO (Marit Winther-Jahnson) samlet skrot.

En kajakk-gjeng var også utpå og ryddet.

Tidligere i år har geo-catchere, velforeninger, skolegrupper og enkeltpersoner samlet 225 sekker og en mengde kasser, kanner og andre gjenstander. Flere frivillige har meldt sin ankomst!

13.05.2015