Skjærgårdstjenestens ryddepris for 2016

Etter hvert som strandryddingen skred fram på vårparten ble det liten tvil om hvor årets symbolpris for innsamling av marint søppel på Hvaler måtte havne.

De foregående årene har hyttefolk stukket av med heder for sin glimrende og frivillige innsats. Inneværende ryddesesong bar preg av et fastboende par sin enestående og vedvarende ryddejobb! Ikke bare har de løftet sekker og gjenstander over lange strekninger for å lette Skjærgårdstjenestens henting, de har også kildesortert glass, metall og annet!

Paret Unni Torgersen og Frode Jørgensen fra Asmaløy har stått for syv større aksjoner i Åsebu-området og store deler av ytre Asmaløy. De har brukt hele dager og stadig spurt etter mer å gjøre! Hvis noen fortjener honnør for frivillig innsats i miljøvernarbeidet, må det være disse to trivelige menneskene! Vi gratulerer!

82 sekker, 24 store kanner, 15 fiskekasser samt en mengde enkeltgjenstander har de fjernet fra strandsonen.

For Hvalers skjærgård totalt er tallene i andre halvdel av juli 713 sekker, 219 kanner, 128 fiskekasser og i tillegg mange større enkeltgjenstander som bryggevrak, pontonger, garnkvaser osv. Antallet frivillige deltakere er ny rekord; ca 250 personer har deltatt!

Ryddearbeidet fortsetter gjennom sommeren; det meldes stadig om innsamlet marint søppel, om enn i mindre grad. Kystlotteriet administreres av Naturvernforbundet, og premier er utdelt også derfra.»

På bildet ser vi Eivind Børresen (avd.leder Skjærgårdstjenesten-94885952) med Unni og Frode. Foto v/Martin Trondsen.

25.07.2016
25.07.2016