SKJÆRGÅRDSTJENESTENS RYDDEPRIS 2015

Over 300 personer har deltatt i frivillig innsamling av marint søppel i Hvaler i 2015. Det er mange flere enn i fjor, og svært gledelig!

Rekorden fra 2012 er slått. Det anslås at totalmengden kommer opp mot 11 tonn fra Hvalers strandsone! Av dette har frivillige samlet 580 sekker pluss en mengde kasser, store kanner og andre gjenstander fra friområder og nasjonalpark.

Friluftsparet Karin Skog og Lars Platou med hytte i Utgårdskilen er tildelt årets ryddepris og er bokført med 6 leveranser, til sammen over 60 sekker, 7 kasser og 29 kanner samt en del andre ting. De kaller dette «turer med mening» og synes det er moro å få på «plastbrillene» i nærområdet. Guttormsvauen, Grøtvika, Bastangen, Stenbukta, Kasabukta og Sandholmen har vært operasjonsområde. Under den uhøytidelige overrekkelsen i juli ble Karin og Lars takket for sin store innsats. Den vil sikkert fortsette. Dette bør være til inspirasjon for andre som kan tenke seg å bidra i det viktige miljøvernarbeidet.

Skjærgårdstjenesten ønsker å rette stor takk til alle som har bidratt i år. Alle er hjertelig velkommen i tiden som ligger foran!

(Bilde: Fra v. Karin Skog, Eivind Børresen og Lars Platou)

27.07.2015