Ryddeprisen 2013

Skjærgårdstjenesten utdeler Ryddeprisen for 2013 for første gang.

Skjærgårdstjenesten for Hvaler, Sarpsborg og Halden har i all beskjedenhet opprettet og utdelt Ryddeprisen for 2013; «R13». Det er snakk om strandrydding, altså innsamling av marint søppel fra strandsonen. Prisen er utdelt for første gang.

Årets frivillighetsgruppe er et naturglad hytte-trekløver fra Brattestø. De tre har ryddet området fra Pikesten til Skipstadkilen i 10 år på rad.
-Vi rydder bare vår egen «hage», sier Pål Sundhell fra Bærum, som sammen med kona Torill og nabo Lasse Vadla, Kråkerøy, har samlet atskillige tonn strandsøppel gjennom årene. De sier det er den naturligste ting av verden.

-Dette er et eksempel til etterfølgelse, sier Eivind Børresen. -Heldigvis er de ikke alene om å bidra. Grupper og enkeltpersoner deltar i økende antall. Det er å håpe at aktiviteten inspirerer enda flere til å bli med i den årlige dugnaden.

Årets ryddepris ble overrakt på dørstokken den 17.august. Kandidatene til prisen har vært mange, og Brattestø-gruppen ble valgt på bakgrunn av «lang og tro tjeneste»!

-Når vi blir gamle og trenger rullator, får dere heller asfaltere kyststien, sier Torill med et smil.

-Vi har det fint sosialt og får god trim, sier Lasse. Han er også glad for muligheten til å hente tomsekker fra Sandbakken og at Skjærgårdstjenesten henter avfallet på avtalt sted.

Prisen er en gullforgylt ølboks med rose. F.v. Lasse Vadla, Torill (med prisen) og Pål Sundhell.

21.08.2013