Gå til innhold

Strandryddebokser

Prosjektet er finansiert av Midler fra Miljødirektoratet. Ideen tok OF med seg fra Danmark og så har vi videreutviklet den sammen med kommunene og Skjærgårdstjenesten.

 Tanken er å informere folk på tur om problemer med marint søppel og vise med illustrasjon hvor lang tid søppel i havet bruker på å brytes ned. Dette i kombinasjon med oppfordring til å ta med en sekk/pose på turen og rydde litt i strandsonen. På boksene står det hva de skal passe på når de samlet inn og hvor de skal sette sekken når de er ferdig. På Hvaler-boksene er det oppgitt sted for plassering av sekkene samt et mobil nr de skal sende en tekstmelding til for å varsle at sekken står og venter på å bli hentet. Skjærgårdstjenesten/ Hvaler kommune kommer å henter sekkene med marint søppel. 

Ryddeboksene er plassert på Døvika og Vadholmen ved Storesand, i Kuvauen og Guttormsvauen og ved Åsebu.

 

Det er nettopp dette samarbeidet med frivillige ryddere og det profesjonelle apparatet med skjærgårdstjenesten/hvaler kommune  som gjør at prosjektet blir veldig godt mottatt. Det er nå etterspørsel etter flere bokser i OFs medlemskommuner og OF søker trolig om nye midler til nye bokser i 2017. 

Høsten 2016 vil vi evaluere ordningen sammen med kommunen og Skjærgårdstjenesten. 

10 bokser ble satt ut i Moss høsten 2015, og responsen har vært veldig god. Rett før påske satte Fredrikstad ut sine 4 bokser og Råde satte ut den første sin rett etter påske. De to siste setter de ut etter at de har markert strandryddedagen i sin kommune. 

Alt i alt settes det ut 22 bokser i Østfold. 

Vi håper frivillige vil ta prosjektet godt i mot. 

Publisert
07.04.2016
Sist endret
24.05.2018

Kontaktinformasjon


Kontakt
Hvaler kommune
Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no 
Chat med servicetorget

Facebook 

Hvaler kommune på Facebook

Abonner på nyheter 
Abonner på driftsmeldinger