Returpunkt for brukte engangsgriller - har du sett disse?

Servicetorget på Hvaler fikk en ide om å lage avfallsdunker til brukte engangsgriller. Her kan du lese litt om hvordan de gikk frem!

Flere av våre mest besøkte badestrender og friluftsområder ligger også i nasjonalparken. Etter stadig å oppdage gjemte og igjenglemte engangsgriller i naturen, ønsket vi å finne på noe.

Først fikk vi avklart med avdelingsleder for renovasjon, park & friluft at de kunne legge inn tømming av engangsgrillavfallsdunkene i tømmeplanene til kommunen. Vi kontaktet Greif Norway AS, og pratet med fabrikksjefen. Han var så positiv til tiltaket at han bevilget oss 8 oljefat som kunne passe perfekt til oppgaven. Tusen takk til Greif Norway AS!

Guttene innen Renovasjon, Park & Friluft hentet fatene, fikk tak i bengalakk og forvandlet de til fine engangsgrilldunker. Utplasseringen ble gjort av kommunens anleggsgartner innen Park & Friluft. Her var det virkelig positiv velvilje fra alle parter innen avdeling VARV, og nå er foreløpig 4 av fatene klare og utplassert på følgende steder:

• Kuvauen - på parkeringen.
  • Guttormsvauen – på parkeringsplassen ved containeren.
  • Åsebusletta – på parkeringsplassen ved containeren.
  • Kroksand – ved snuplassen og containeren.

I forveien har Skjærgårdstjenesten satt ut engangsgrilldunker følgende steder

• Fredagshølet
  • Alholmen
  • Akerøya
  • Losholmen,  Tisler
  • Kaffebukta, Herføl
  • Røssholmen
  • Bringebærholmen
  • Filletassen
  • Ballen, Singleøya
  • Tinnarvik, Singleøya

Vår oppfordring blir: Benytt gjerne dette tilbudet, men kun til engangsgriller.

Tenk, nedbrytningstiden for aluminium som engangsgriller er laget av er ca. 200 år.

Tips:

• Ta alltid med en flaske med vann – tøm den over grillen så snart grillingen er ferdig.
  • Vent noen minutter så kan grillen legges i esken den lå i og bæres greit tilbake til vår nye engangsgrillavfallsdunker.
  • Husk at esken i papp ikke kastes sammen med engangsgrillen.
  • Sjekk hvor dunken står når turen starter.

God sommer !

Hilsen Servicetorget og avdelingen for Renovasjon, Park & Friluft.

10.07.2014
22.07.2016