Øvelse Oslofjord kommer til Hvaler

Øvelse Oslofjord er en del av et større øvningskonsept som kalles fellesopera​tive arenaer. Natt til 10. juni kommer deler av øvelsen til å foregå på Spjærøy i området rundt Brottet. Øvelsen vil avsluttes ved 19-tiden onsdag 10. juni.

Det vil være personell fra Politiet og Heimevernet tilstede som del av øvelsen på Spjærøy.

Øvelsen har som mål å forbedre Forsvarets evne til styrkeoppbygning, forflytning og informasjonsflyt mellom de forskjellige avdelingene, nivåene og forsvarsgrenene.

Over 4500 soldater fra alle forsvarsgrenene deltar på øvelsen, som vil finne sted både på land, sjø og i luften. Den største aktøren vil være Heimevernet. Aktiviteten på land gjennomføres i Østfold, Vestfold, Akershus, Oslo og Buskerud. Aktivitet på sjøen vil foregå i nærheten av Moss og Horten og andre steder i Oslofjorden.

Mer informasjon på Forsvarets nettsider.

09.06.2015