Nytt nasjonalparksenter – på Storesand, Sand eller på Skjærhalden?

Invitasjon til åpent møte om lokalisering av nytt nasjonalparksenter på Hvaler. Kom – delta – og gi din mening til kjenne!

Gjennom tidene har Hvaler kommune truffet en rekke heldige og mindre heldige valg om hvor viktige funksjoner i kommunen bør lokaliseres. Som kommune ønsker vi å trekke lærdom av dette når vi går i gang med planleggingen av et nytt nasjonalparksenter. Vi vil også gjerne høre meninger om hvor du synes et slikt senter skal lokaliseres. Bør det ligge nærme Fredrikstad, på Skjærhalden eller på Sand? Det er nå vi skal i gang med planleggingen og nå vi ønsker meninger fra forskjellige interessenter.

Mandag 31. oktober fra 18-20 på rådhuset, inviterer Hvaler kommune til et åpent debattmøte om lokalisering av et fremtidig nasjonalparksenter.

Møt Erling Dokk Holm som er forsker ved Markedshøyskolen og ved Arkitekthøyskolen i Oslo ved Institutt for urbanisme og landskap som fremlegger hans rapport med anbefalinger om hvor det nye nasjonalparksenteret bør lokaliseres.

18:00
Velkommen – hensikten med møtet
Torleif Gjellebæk, rådmann

18:10
Betraktninger om lokaliseringsspørsmål – klokskap og etterpåklokskap
Anna Auganes, virksomhetsleder Plan og Miljø

18:30
Føringer fra Direktoratet for Naturforvaltning - spesielle muligheter for vårt nasjonalparksenter
Heidi Vildskog, stabssjef

18:50
Nasjonalparksenter for Ytre Hvaler Nasjonalpark – en vurdering av kriterier for lokalisering
Erling Dokk Holm, forsker ved Markedshøyskolen og ved Arkitekthøyskolen i Oslo ved Institutt for urbanisme og landskap. Forfatter av rapporten ”Nasjonalparksenter for Ytre Hvaler Nasjonalpark – en vurdering av kriterier”, august 2011.

19:20
Innspill, kommentarer og spørsmål fra deltakerne
Møte: Torleif Gjellebæk, rådmann

19:55
Torleif Gjellebæk, rådmann
Hvaler kommune inviterer innbyggere, næringsliv, hyttefolk, politikere, presse og andre som er glade i Hvaler og har interesse for planlegging av Hvalers fremtid.

Last ned Erling Dokk Holms rapport

Møt Torleif Gjellebæk, rådmann i Hvaler, arealplanleggere og andre som har til oppgave å finne den rette lokalisering av nasjonalparksenteret.

Kom – delta – og gi din mening til kjenne!

20.10.2011
22.07.2016