Nye renovasjonskort til Sandbakken miljøstasjon

Vi har bygd ny miljøstasjon med vektterminal på Sandbakken.

Våre mål er:
• Vi skal være i stand til å motta og behandle alle avfallsfraksjoner i henhold til dagens og fremtidens krav.
• Vi skal øke sorteringsgraden slik at mest mulig av vårt avfall blir brukt til nye råstoffer.

Renovasjonskort
Alle renovasjonskunder i Hvaler kommune, med unntak av næringskunder, vil motta et eget renovasjonskort. Dette kortet er registrert på den enkelte renovasjonskunde, og kan ikke overdras til andre.

I 2017 oppnår du følgende fordeler ved å benytte renovasjonskortet når du leverer ditt avfall ved vår nye miljøstasjon på Sandbakken:

• Inntil totalt 350 kg avfall er dekket gjennom ditt årlige renovasjonsgebyr.
  • Du får redusert pris på avfall over 350 kg.
  • Du kan levere enkelte fraksjoner som «farlig» og elektronisk avfall gratis og det beregnes ikke i totalmengden.

Det er et eget valg for farlig avfall og elektronisk avfall på terminalen, men for å benytte dette valget må det være en separat levering.

Renovasjonskortet må medbringes og registreres ved vektterminalen for at du kan benytte deg av dine fordeler.
Har du glemt eller mistet renovasjonskortet ditt kan du benytte bankkort, men du vil da måtte betale full pris for samtlige fraksjoner.

Derom du mister kortet ditt, må du henvende deg til Servicetorget for å melde ifra om tap av kort. Ønsker du å bestille nytt kort koster dette kr. 100,-. For næringskunder gjelder egne bestemmelser.

Sorter avfallet ditt
Vi henstiller alle om å sortere avfallet før ankomst til Sandbakken miljøstasjon.

Slik bruker du ditt renovasjonskortet ved vektterminalen på Sandbakken miljøstasjon:

• Ved ankomstvekt så holder du renovasjonskortet ditt mot symbolet på venstre side av terminalen.
  • Det vil da vises en meny på skjermen for valg av type avfall, samt en oversikt over hvor mange kg avfall du kan levere som er dekket av ditt årlige renovasjonsgebyr.

Andre kunder må bruke bankkort for å levere sitt avfall til miljøstasjonen og blir belastet for levert avfall ved utkjøring.

Informasjon på vår nettside
Vi har publisert mer informasjon om miljøstasjonen, sortering av avfall, priser på levering av avfall etc. på vår nettside.

Velkommen
Vi vil bistå deg så langt vi kan både ved vektterminalen og på sorteringsrampen. Vi ønsker at dette skal være til hele Hvalersamfunnets beste, og håper at du som besøkende får den hjelpen du trenger.

På forhånd takk for forståelsen
Avdeling VARV/Renovasjon

Har du spørsmål?
Ta kontakt med servicetorget i Hvaler kommune om du har spørsmål eller trenger mer informasjon.

69 37 50 00 eller postmottak@hvaler.kommune.no

08.02.2017