Nominert til den gjeve Kulturminnedagsprisen

Kulturminnedagene på Hvaler blir arrangert 9. – 24. september i samarbeid mellom Hvaler kulturvernforening og Hvaler kommune.

I forbindelse med årets kulturminnedager deler Kulturvernforbundet ut prisen til en lokal arrangør som enten ved årets program og/eller ved innsats over tid best har oppfylt Kulturminnedagenes målsetning om å «å tilgjengeliggjøre kulturminner for allmennheten og bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner og kulturmiljøer.»

Styret i Kulturvernforbundet har i forkant av årets kulturminnedager nominert fem lokale arrangører til den gjeve Kulturminnedagsprisen på kr. 30 000,-. Prisen vil bli delt ut til en av de nominerte under årets kulturminnedager.

Program for Kulturminnedagene på Hvaler:

Lørdag 9. september    kl. 12-14 Brekkedagene
Torsdag 14. september kl. 18.30-20.30 Foredrag om forslaget til kulturminneplanen for Hvaler kommune
Søndag 17. september kl. 12-14               Åpen dag på Frøkengården
Søndag 24. september kl. 11 Høsttakkefest i Hvaler kirke
Søndag 24. september kl. 12-15 Eplefestivalen på Rove

Under hele perioden vil det være en mindre utstilling på Rådhuset der organisasjoner presenterer sitt kulturhistoriske arbeid gjennom nyproduserte informasjonsfoldere: Stiftelsen Korshavn/Frøkengårdens Venner, Hvaler menighet (Middelalderkirken), Hvaler Hagelag (Eplefestivalen), Hvaler kulturvernforening

23.08.2017