Ministerbesøk, strandrydding, åpning av Sandbakken miljøstasjon og Grønn dag på Hvaler 4. mai

Onsdag 4. mai skjer det mye spennende på miljøfronten på Hvaler. Vi inviterer dere til å være med på hele eller deler av denne dagen.

Her er en oversikt over arrangementene 4. mai:

1. Hold Norge Rent inviterer til kick-off for årets strandryddedag
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen åpner strandryddingen 2016. Deltakere og 5.-6. klasse fra Åttekanten Skole rydder i fjæra. Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd, Ragn-Sells, Skjærgårdstjenesten og Statens naturoppsyn.

2. Hvaler kommune åpner Sandbakken miljøstasjon, Kirkøy
Miljøstasjonen vil gi både våre kunder og vårt felles miljø, et av landets mest fremtidsrettede og miljøvennlige avfallsmottak. Når miljøstasjonen er ferdig kan vi ta imot flere typer avfall enn hva vi gjør i dag.

Program for åpningen

16.30 – Ordfører Eivind Borge byr klima- og energiminister, Vidar Helgesen, velkommen til Sandbakken miljøstasjon
16.35 – Virksomhetsleder Jan Aspheim forteller om det nye anlegget
16.40 – Klima- og energiminister Vidar Helgesen åpner anlegget
16.50 – Omvisning på Sandbakken
17.00 – Arrangementet avsluttes

3. Hvaler kommune og Smart Energi Hvaler arrangerer Grønn dag på Floren skole, Kirkøy
For første gang arrangerers grønn dag på Hvaler. Vi ønsker både hytte- og boliggeiere velkommen for å vise hva hver enkelt husstand kan gjøre for å gjøre hverdagen litt grønnere. Familier er særlig velkomne og vi arrangerer vitenskapsshow med PK fra NRK/Inspiria og miljøaktiviteter for barna.

16.00-20.00 – Besøk stands fra lokale aktører, kortreist mat og mulighet for å prøve el-sykkel i skolegården.
17.30-18.15 – Åpning av ordfører, Science show med PK/Inspiria
18.45-20.00 – Foredrag om energitiltak i hus og hytte:
- Solceller, erfaring fra en av våre huseiere på Hvaler
- Utskiftning av oljefyr til klimavennlige løsninger
- Energitiltak i din bolig
16.00-20.00 – Besøk stands fra lokale aktører, kortreist mat og muliget for å prøve el-sykkel.

04.05.2016