Miljøvennlig barnehage blir Hvaler kommunes første miljøfyrtårnbedrift

I dag fikk barn og voksne i Brekke barnehage overrakt beviset på at de er et ekte miljøfyrtårn til inspirasjon for andre barnehager og virksomheter i Hvaler kommune. Barna kvitterte med sang og hjemmebakt eplekake.

Brekke barnehage på Kirkøy er opptatt av å ta hensyn til miljøet, og har lange tradisjoner for å jobbe med miljøvern i det pedagogiske og daglige arbeidet.

Vinteren 2014 jobbet Brekke barnehage med å bli godkjent som miljøfyrtårn, og har sammen med en konsulent sett på kravene som må oppfylles. Resultatet av arbeidet var at barnehagen ble godkjent som miljøfyrtårn i april 2014.

Brekke barnehage er med dette den første kommunale virksomheten i Hvaler kommune som er godkjent miljøfyrtårn.

Utdrag fra godkjenningsbrevet: "Barnehagen jobber godt og seriøst, og har gode innarbeidede rutiner på miljø. Barna er også godt involvert i miljøarbeidet."

Dette gjør barna

• Barna er med på å tømme matavfall og biologisk avfall i barnehagens kompostbinge.
  • Barna hjelper til med å brette melkekartonger.
  • Barna går sammen med de voksne til returpunktet i nærmiljøet for å kaste papp/papir og glass og metall.
  • Barnehagen har fått en egen «Miljøstasjon» på baksiden av barnehagen, der det er beholdere til papp/papir, glass og metall, og farlig avfall. Vi jobber med å få barna med i prosessen med å sortere avfall i de ulike beholderne.
  • Barna er med på å hente kompostjord fra kompostbingen med små trillebårer og fyller på i blomsterbed, rundt busker og trær, og i kjøkkenhagen.
  • Barna rydder lang veiene i nærområdet.
  • Barna drar på standrydding.
  • I etterkant av strandryddingen besøker 4- og 5-åringener avfallsmottaket på Sandbakken og ser hva som skjer med alt avfallet som blir kastet.

Hvaler kommune ønsker Brekke barnehage lykke til videre!

26.09.2014
22.07.2016