Moloene i Brattestø - Statlig Fiskerihavn

Hvaler kommune fjerner alle fortøyningsinstallasjoner ved Brattestø moloer i disse dager.

Det vises til pålegg med gjennomføringsfrist 15. november 2016 gitt av Kystverket. Kravet var å fjerne alle fortøyningsinnstallasjoner som bøyer, moringer og stiger.

Riksantikvaren fredet Brattestø havn høsten 2016. Fredningen omfatter hele konstruksjonen inkludert fundamentering under vann.

Arbeidet med fjerning av fortøyningsinnstallasjoner varsles med en kunngjøring i Fredriksstad Blad og oppslag på kommunens hjemmesider samt sosiale medier.

Hvaler kommune har registrert at båteiere ikke har etterlevd pålegget fra Kystverket. Disse anmodes å ta kontakt med Hvaler kommune avdeling havn på tlf: 940 56 688

Båteiere som mister sine plasser langs moloene gis prioritet for tildeling av nye plasser som etableres i Brattestø havn (kommunen inngår et samarbeid med marinaen). Denne prioriteringen gjelder kun for de som kan dokumentere at de har hatt plass ved moloene tidligere, og gjelder kun en gang, for tildeling gjennom søknad for sesongen 2017.

Foto/eier: JVKimage, Hvaler bilder og stemninger

13.02.2017