Illustrasjonsfoto fra Godafossulykken i Ytre Hvaler nasjonalpark i 2011.

Lasteskipet Godafoss trekkes nå onsdag morgen av grunn

Lasteskipet Godafoss trekkes nå av grunnen, onsdag 23. februar. Kystverket og IUA Østfold leder operasjonen, sammen med Buksèr og Bergning.

Operasjonen er ventet å ta noen få timer. Kystverket er forberedt på at noe mer olje kan lekke til sjø under operasjonen, og det er lagt ut ekstra lenser i sjø og langs land for å sikre dette best mulig.

Godafoss vil legges midlertidig på et mer beskyttet sted for vær og vind, og utenfor nasjonalparken. Der skal lossingen av skipet fortsette, inntil det er sikret for transport til verft.

Mer informasjon på kystverkets hjemmesider.

Det forventes at mange er interessert i operasjonen med å trekke skipet av grunnen, og kommunen vil sammen med politiet forsøke å tilrettelegge for at media/presse får adgang til området Håbu/Skipstadsand. Hvaler kommune oppfordrer andre interesserte til å vise hensyn til natur og innbyggere i området, og minner om at dette også kan sees fra Kirkøy-siden.

På vegne av alle ønskes innsatsstyrken lykke til!

Hvem har ansvar for hva?

• Kystverket - ansvarlig for aksjonen som helhet og beredskap i vannet
  • IUA - Østfold Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensning - har ansvar for beredskapet på land
  • Hvaler kommune beredskap er avsluttet torsdag 24.2.2011 kl 15.30. Fra dette tidspunkt gjelder normal beredskap.  Det vil fortsatt være en mindre beredskap ved Skipstadsand.

Les mer om saken hos

22.02.2011