Kystverket

Kystverket informerer: Oljeskadet fugl funnet fra Vestfold til Vest- Agder

Kystverket fikk den 6.januar den første meldingen om at det var observert oljeskadet sjøfugl fra kysten av Vestfold til Mandal, men det er også funnet oljeskadet fugl i Østfold.

Basert på denne informasjonen og informasjon fra EUs satellittjeneste som blant annet overvåker havområdene utenfor Norge, ble Kystverkets overvåkningsfly sendt ut for å se etter eventuelle oljeforurensning i dette området. Det kunne ikke observeres olje på sjøen til tross for omfattende søk.

Analyserer oljen

I løpet av helgen har det kommet inn ytterligere meldinger om sjøfugl med olje i fjærdrakten. Da kilden som har forårsaket at fuglene er tilgriset med olje er ukjent, har Kystverket iverksatt tiltak for å få avklart dette. Fugler som er tilgriset med olje, og som er funnet døde, vil undersøkes nærmere.

Mer informasjon på Kystverkets nettsider

16.01.2014