Hvalertunnelen er stengt torsdag 30. august mellom 18.30 og 21.00 på grunn av øvelse

Hvalertunnelen på fylkesveg 108 stenges for all trafikk torsdag 30. august fra klokken 18.30 til 21.00. Årsaken til stengingen er at det skal gjennomføres en beredskapsøvelse i tunnelen.

Det blir både en redningsøvelse og en røykøvelse inne i tunnelen. Hensikten er blant annet å øve varslingsrutiner, kommunikasjon og samarbeid mellom involverte etater / mannskap, samband, skadestedsledelse, trafikkstyring, bruk av ventilasjon i tunnelen, utrykningsveier og innsatstider.

Både Østfold politidistrikt, Fredrikstad brann- og redningskorps, Alarmsentralen 110 Moss, Østfold ambulansetjeneste, AMK-sentralen i Østfold, Nettbuss Østfold, driftsentreprenøren Mesta Drift og Statens vegvesen deltar på øvelsen.

Info om busstrafikken mens beredskapsøvelsen pågår

Til Skjærhalden:

- Siste buss som passerer gjennom Hvalertunnelen til Skjærhalden fra Fredrikstad før øvelsen starter: TIMEkspressen linje 6, fra Fredrikstad kl. 1720.

- Første buss som passerer gjennom Hvalertunnelen til Skjærhalden fra Fredrikstad etter øvelsen: Rute 365, fra Fredrikstad kl. 2025.

Til Fredrikstad:

Siste buss som passerer gjennom Hvalertunnelen fra Skjærhalden til Fredrikstad før øvelsen starter: TIMEkspressen linje 6, Skjærhalden kl. 1815.

Første buss som passerer gjennom Hvalertunnelen fra Skjærhalden til Fredrikstad etter øvelsen: Rute 365, Fredrikstad kl. 2105.

Bussene som har avganger fra Fredrikstad til Skjærhalden i tidsrommet øvelsen varer vil snu ved krysset til Viker på fylkesveg 108 og gå i retur derfra til riktige rutetider.

(Opplysningene om rutetider mens øvelsen pågår er gitt av Nettbuss Østfold AS og BorgBuss AS).

27.08.2012