Hvalers mannsdrakt utstilt i Rådhuset

Hvalers mannsdrakt er nå utstilt i glassmonteret i Hvaler rådhus sammen med kvinnedrakta. Det er foreløpig eneste visningssted før produksjonen kommer i gang.

Selv om rådhuset er stengt, kan den sees gjennom vinduene da utstillingsmonteret står i inngangspartiet som vender mot gjesteparkeringen. Ellers kan drakta også sees på www.hvalerdraktstua.no med sine seks fargevalg i eget vestestoff, eget sølv, fire valg av halstørkle og lokalhistoriske bilder som har vært til inspirasjon for utviklingsarbeidet.

Mer om Hvalers mannsdrakt
Lokal forankring har vært stikkord for drakta! Det er Ingun Hovden Christensen som har hatt hånd om designen og utviklingsarbeidet forøvrig, fram til endelig resultat og presentasjon. Underveis har hun samarbeidet med fagfolk og leverandører på de områdene som har vært aktuelle. Dette utviklingsarbeidet er utført i samråd med de to andre medeierne i Hvalerdraktstua AS, Ragnhild Ramberg og Rigmor Frantzen, som begge har vært positive til resultatet underveis.

Hvalers kvinnedrakt
Symbolske uttrykk går igjen i Hvalerdrakta både i broderier og tilhørende sølv. Nede langs stakkekanten er det blomstergrupper som er ment å symbolisere Hvalerøyene som stiger opp av havet. Og havet er symbolisert ved stiliserte bølger som slår inn mot øyene. Deler av bølgene kan også gi assosiasjoner til fiskegarn, halefinner og sjøfugl. Mellom øyene sees stiliserte sild – "havets sølv".

13.05.2014