Hvalerkonferansen 2017

Her finner du programmet for Hvalerkonferansen

Hvaler Næringsforum ønsker alle politikere et riktig godt nytt år!
Vi tillater oss å invitere til Hvalerkonferansen onsdag 25 januar kl 17.30 på rådhuset.
Her er programmet for Hvalerkonferansen 2017.

«Havrommet og havet som ressurs»
Statssekretær Ronny Berg ved Nærings- og fiskeridepartementet
Fiskeriministeren har ansvar for fiskeri- og havbruksforvaltning, sjømattrygghet, fiskehelse og –velferd, rammebetingelser for sjømathandel og markedsadgang for norsk sjømat. Hva kan være  interessant for vår kommune med de havressursene vi har?

«Politisk risiko og næringsvirksomhet!»
Pål Tandberg, Adm. Dir. Moss Lufthavn Rygge.
Eksempelet Moss Lufthavn Rygges skjebne.

«Fra trygge Hvaler til Kambodsja»
Harald og Turid Bråthen utfordrer oss til perspektivendring innenfor temaet fordeling av verdens ressurser:
«Med container til Kambodsja»  - «Kuma-skolens Book – TUK-TUK – inspirert av Kronprinsesse Mette Marit» «Vi bygger landet på nytt – Kuma-skolen gir håp til de fattigste av de fattige»

«Den blå telefonen»  om hvordan næringslivet kan legge service og tjenester enda bedre til rette for Hvalersamfunnet.»
Øystein Moan, adm.dir. i Visma
Visma er en leverandør av programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. 400 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester

Med fokus på Hvalers næringsliv og fornyelse!
Ordfører Eivind N. Borge  presenterer tanker om vårt næringsliv.
Han introduserer også to svært spennende aktører som hver for seg vil fortelle om spenstige planer de ønsker å gjennomføre i vår  kommune

Primærnæringen i vekst!
Daglig leder Geir Magne Skjelbred ved Egersund Trålavdeling Utgårdskilen
Forteller om oppstart og videre satsing i Utgårdskilen, kommunens hovedsete for vår primærnæring

Oppskrift på overlevelse
Jordbærstua Tre Ønsker AS  har drevet lokal butikk på Skjæhalden i mange år.
Tross sterk konkurranse fra byens kjøpesentre klarer Birgit og Kathrine  å drive  med et godt vareutvalg av klær, smykker og interiør til både fastboende og tilreisende, hva er deres planer fremover?

Harald Bråthen – styreleder
Anne Marit Skovly - sekretær