Hvaler kommune vil sende 10 unge til The Tall Ships Races

Hvaler kommune sponser inntil 10 ungdommer mellom 15 og 25 år som fredsseilere på etappen mellom Harlingen i Nederland og Fredrikstad, som er vertsbyer for The Tall Ships Races i juli i år.

Ungdommene gis en unik sjanse til å møte ungdommer fra hele verden, få seileropplæring, møte morsomme utfordringer og få nye opplevelser og erfaringer. Hvaler kommune vil i utvelgelsen av ungdommer legge vekt på å bygge opp under Hvalersamfunnets mange fortrinn, herunder samhold, integrering og toleranse.

Astri Engblad, som er kommunalsjef for oppvekst og kultur i Hvaler kommune uttaler; «Som en kystkommune hvor skipene seiler gjennom våre farvann, ser vi det som helt naturlig å være med på feiringen av The Tall Ships Races 2014.»

Sender blandet gruppe
Skipet «Tenacious» er tilrettelagt for mennesker med fysiske handicap. Vi ønsker å etablere en ekstra kontakt med skipet for å sikre at flest mulig skal kunne ha muligheten til å delta. Hvaler kommune legger vekt på at alle ungdommer som er mellom 15-25 år, og som ønsker det, kan søke om å være våre representanter på overfarten mellom Harlingen og Fredrikstad. Dette betyr at ungdommer kan være fredsseilere enten personen er synshemmet, sitter i rullestol eller har andre handicap.

Rekruttering av unge
Astri Engblad fortsetter «Dette er en enestående mulighet for unge voksne til å delta på en reise som vil gi et minne for livet. Livet på skipene handler om mestring, sammenhold og vennskap. Vi håper å kunne sende en gruppe ungdommer som representerer sammensetningen og mangfoldet i befolkningen på Hvalerøyene».

Hvaler kommune ønsker å rekruttere de ti fredsseiler-plassene blant ungdommer som bor i kommunen.

Markerer grunnlovsjubileet 2014
Fredsseilerprosjektet er en viktig del av Hvaler og Østfolds feiring av grunnlovsjubileet i 2014 og en av en rekke aktiviteter kommunen er involvert i.

Er det unge bosatt på Hvaler som har særlig interesse for å delta – kontakt kommunalsjef Astri Engblad på asen@hvaler.kommune.no.

29.01.2014
22.07.2016