Kongebesøk på Hvaler.

Hvaler kommune takker for besøket!

Det er første gang Kongen besøker Hvaler offisielt, og den 18. april fikk han anledning til å bli bedre kjent med kommunen.

Hans Majestet fikk en grundig innføring om den nye nasjonalparken, Ytre Hvaler nasjonalpark og besøkte Nasjonalparksenteret øverst i Kornmagasinet, på Skjærhalden, ytterst i Hvalers skjærgård.

Ytre Hvaler Nasjonalpark
Parken ble opprettet i juni 2009 og dekker et areal på 354 km2 hvorav bare 14 km2 er på land. Det aller meste av parken er hav- og sjøbunn. Her finnes bløtbunn, rike tareskoger og koraller, og nasjonalparken kan vise til et komplett økosystem under vann. Landskapet over vannet preges av variasjon, fra blankskurte svaberg til vindpåvirket kystskog.

Kongen fikk også en innføring i Hvalers historie, ved Kathrine Sandstrøm fra Kystmuseet.

Se bilder fra Kongens besøk på Hvaler

På tokt med RS Horn Flyer
Redningsselskapets skøyte Horn Flyer har tilhold ved Skjærhalden. Kong Harald har vært Redningsselskapets beskytter gjennom mange år, og etter en orientering om virksomheten gikk Kongen om bord i skøyta. Skipsfører Knut Hveding tok Kongen ut på fjorden. Med om bord var også Andrea Bäckstrøm, en av de mange som har berget livet takket være Redningsselskapet.

- Og det var Hveding og hans mannskap om bord på RS Horn flyer som reddet henne i 2008.

Sang og musikk
Mange var møtt fram for å ønske Kong Harald velkommen til Hvaler, og dagens program ble ledsaget av mye sang og musikk. Både Hvaler musikkforening og Trivselskoret underholdt, og elever fra Åttekanten skole både sang og leste dikt for Kongen. Ungdom fra Kulturskolen, Ungdommens kulturmønstring og Hvaler ungdomsskole tok også del i arrangementet, sistnevnte med innslag fra musikalen "Grease". Mange andre deltok også med kulturelle innslag.

Les hvordan Asmaløy barnehage opplevde dagen.

Hvaler kommune ønsker å takke for besøket ønsker velkommen tilbake en annen gang. Kommunen ønsker også å takke alle som var med til å lage en flott dag for Kongen og hans følge.

19.04.2013
22.07.2016