Earth Hour - Hvaler kommune

Hvaler kommune støtter Earth Hour - Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra.

Lørdag 23. mars 2013 kl. 20.30 skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering.

Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Vis at du vil være en del av løsningen: Slukk lyset for klima og natur – og gjør mer.

Hvaler kommune støtter kampanjen og slukker lysene på rådhuset og herredshuset på lørdag.

WWF er global arrangør, med et mylder av samarbeidspartnere verden rundt. Earthhour.org er den offisielle internasjonale portalen til Earth Hour.

En kollektiv klimadugnad
Måten vi lever våre liv har store påvirkninger på planeten. Fra ekstreme forandringer i klimaet, oversvømmelser og tørke, til sultkatastrofer, tap av arter og avskoging. Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket. Det handler om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten vi lever på.

Earth Hour er verdens største kollektive meningsytring. Den enorme deltakelsen viser at hele verden står sammen mot klimaendringer. Men Earth Hour i seg selv får ikke klimautslippene ned. Den jobben må gjøres alle de andre dagene i året, av oljedirektører og statsministre, vindmølleprodusenter og skogbrukere, syklister, fagforeningsfolk, lærere, elever, fløytespillere, journalister og kommunale planleggere. Og deg og meg.

Ta en utfordring. Det er din planet!

Det internasjonale slagordet for Earth Hour 2012 var ”I will if you will”. Målet var at du og jeg skulle ta med oss energien og engasjementet fra tidenes største klimakampanje og gjøre mer for klimaet også de andre dagene i året. Hvis vi sammen kan skape en dominoeffekt ved å utfordre hverandre til å bli med på klimadugnaden, kan Earth Hour gi oss alle en anledning til å gjøre mer, lære mer, – og kreve mer.

Kilde: http://blogsno.panda.org/earthhour2013/

20.03.2013