Foto: Visit Hvaler og Fredrikstad

Hvaler kommune sender 10 unge fredsseilere til The Tall Ships Races

Hvaler kommune sponser 10 ungdommer mellom 15 og 25 år som fredsseilere i Tall Ships Races.

Fredsseilerne skal enten seile etappen mellom Harlingen i Nederland og Fredrikstad eller fra Fredrikstad til Bergen, som alle er vertsbyer for The Tall Ships Races i juli i år.

Ungdommene gis en unik sjanse til å møte ungdommer fra hele verden, få seileropplæring, møte morsomme utfordringer og få nye opplevelser og erfaringer. Hvaler kommune vil i utvelgelsen av ungdommer legge vekt på å bygge opp under Hvalersamfunnets mange fortrinn, herunder samhold, integrering og toleranse.

Ungdommene som deltaer fra Hvaler er

• Åsalinn Arntzen Dale
  • Jan Robin Kolberg Lund
  • Moa Ghaznawi
  • Luzia Moises
  • Domingas Moises
  • Kasper Nilsen
  • Oliver Lien
  • Aleksander Olsen
  • Thor Alexander Bekkevik
  • Erlend Dolve

Astri Engblad, som er kommunalsjef for oppvekst i Hvaler kommune uttaler; «Som en kystkommune hvor skipene seiler gjennom våre farvann, ser vi det som helt naturlig å være med på feiringen av The Tall Ships Races 2014.»

Rekruttering av unge
Astri Engblad fortsetter «Dette er en enestående mulighet for unge voksne til å delta på en reise som vil gi et minne for livet. Livet på skipene handler om mestring, sammenhold og vennskap. Vi er glade for å kunne sende en gruppe ungdommer som representerer sammensetningen og mangfoldet i befolkningen på Hvalerøyene».

De unge fredsseilerne vil gjennomgå et utdannelsesforløp som forberedelse før sommerens seilas.

Mer informasjon: The Tall Ships Races

26.03.2014