Foto: Tora Klevås Schondelmeier

Hvaler kommune anmoder publikum om å vise aktsomhet i nasjonalparken

Mange har i de siste dagene besøkt Hvaler for å se det islandske containerskipet ”Godafoss” som grunnstøtte torsdag på Kvernskjær, mellom Asmaløy og Kirkøy på Hvaler.

Av hensyn til beboere og naturen på Håbu har Hvaler kommune vært nødt til å begrense biltrafikken til Håbu.

Det er derfor fattet midlertidig skiltvedtak for vegen til Håbu. Det er forbudt for kjøretøy i området, men med tillatelse til kjøring til eiendommene.

Vedtak er fattet i samråd med Hvaler lensmannskontor.

Hvaler kommune anmoder publikum om å vise stor aktsomhet når de besøker nasjonalparken. Mange besøkende har i helgen særlig besøkt Håbu på Asmaløy. Håbu er et lite lokalsamfunn hvor veier og parkeringsforhold ikke er dimensjonert til så mange besøkende. Kommunen oppfordrer derfor til at besøkende tar turen til Skipstadsand på Asmaløy eller Rødshue på Kirkøy som også er flotte utkikkspunkter til containerskipet.

Pass på isen

Svabergene er tilisede, meget glatte og dekket av snø, så publikum bør vise stor forsiktighet når de begir seg ut på svabergene. Det er også registrert spor ut på isen på vannet. Kommunens beredskapsleder, Heidi Vildskog, uttaler ”isen som ligger på vannet er ikke sikker og vi anbefaler på det sterkeste at de besøkende holder seg på land”.

Registreringen av olje på Hvaler er i full gang

Skjærgårdstjenesten og Kystverket patruljerer de berørte områder fra vannet og observerer og registrerer oljefunn på Hvaler. Kommunen er fortrøstningsfull over de relativt få oljefunn der er registrert. Beredskapen er allikevel høy i dagene fremover.

19.02.2011